Громадська організація підготувала відеоролик про еко-пробіжку в Ірпені

Photoeditorsdk Export 2019 10 08t125233.490

Громадська організація «Епіцентр дітям» підготувала відеоролик про ініційований нею флешмоб «Stars Eco Challenge, plogging», який відбувся в Ірпені в минулу суботу. Акція мала екологічне й оздоровче спрямування: її учасники збирали сміття під час пробіжки містом (такий вид прибирання має назву «плогінг»).

«Stars Eco Challenge» – це всеукраїнська естафета, яку Ірпінь прийняв від ТМ «Coca Cola». Співорганізаторами акції були координаторка створення в Ірпені соціально-спортивної школи Фонду «Реал Мадрид» (проект ГО «Епіцентр дітям») Олена Вітер та управління освіти і науки Ірпінської міської ради.

У відеоролику ГО «Епіцентр дітям» повідомляється про те, що до флешмобу долучилися 160 учасників, які зібрали близько 200 кг сміття та передали естафету Ужгороду.

Нагадаємо, в акції брали участь учні шкіл і ліцеїв Ірпеня, студенти Університету ДФСУ, учасники соціального руху «Територія спорту», представники Червоного Хреста, вихованці школи Фонду «Реал Мадрид» із Тернополя.

Плогінг (plog у перекладі зі шведської – «плуг») – популярний у Європі рух. Для того, щоб зайнятися плогінгом, тобто перетворити звичайну пробіжку на екологічну акцію, потрібно взяти з собою міцний сміттєвий пакет, скласти в нього знайдене по дорозі пластикове сміття, сфотографувати «здобич» і викласти фото з хештегом #plogging у соцмережі, щоб залучити до руху якомога більше людей.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300