Ірпінці представлять українську культуру в Польщі

19. Biała Piska Widok Z Wieży Ciśnień

Ірпінська міськрада та мерія польського міста Білі Піски отримали від влади Вармінсько-Мазурського воєводства (Польща) фінансування спільного культурного проєкту. Про це повідомила радниця міського голови Ірпеня з питань міжнародного співробітництва Оксана Сулима.   

«Навіть у час карантину можна отримати чудові новини щодо міжнародної співпраці. Наша спільна заявка від Ірпеня та польського містечка Білі Піски на фінансування українсько-польського проєкту отримала абсолютну підтримку від Вармінсько-Мазурського воєводства! Ура! Чекаємо відкриття польського кордону, аби представляти наше місто та українську культуру!» — зазначила Оксана Сулима на своїй сторінці в соцмережі.

За її словами, проєкт переміг у конкурсі «Підтримка міжнародної співпраці органами місцевого самоврядування», за результатами якого отримали фінансування 14 заявок із більш ніж 30.

У коментарі ITV Оксана Сулима розповіла, що мета проєкту під назвою «Жива вулиця на польсько-українській ноті» — представити культуру двох народів. Культурно-мистецьке дійство відбуватиметься на відкритому просторі в Білих Пісках протягом трьох днів.

«У ньому візьмуть активну участь мешканці міста Білі Піски і гості з Ірпеня. Попередньо узгоджено, що це буде близько 15 представників нашого міста, які будуть презентувати нашу культуру: українську пісню, українські народні танці; також буде локація, де готуватимуть народні страви і пригощатимуть ними. Крім того, плануються майстер-класи», — розповіла радниця мера Ірпеня.

Точна дата поїздки ще не визначена через карантинні обмеження, які наразі діють в обох країнах.

Оксана Сулима також повідомила, що Білі Піски належать до повіту, центром якого є місто Піш — побратим Ірпеня, і мерія Білих Пісків теж запропонувала Ірпінській міськраді укласти угоду про партнерство.

Ратуша м. Білі Піски

Нагадаємо, протягом кількох останніх років Ірпінь активно розвиває співробітництво з містами-побратимами з різних країн. Найбільш інтенсивною є співпраця з німецьким містом Борна. Також укріплюються зв’язки з Мілуокі (США), Молодечно (Білорусь), Мцхетою (Грузія) та Алітусом (Литва).


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300