На ірпінські заклади освіти за рік виділять понад 40 млн грн – медіа

Photoeditorsdk Export 2019 10 04t233437.632

Загальний обсяг видатків на ремонти, розширення та модернізацію закладів освіти в Приірпінні складе за результатами 2019 року понад 40 мільйонів гривень. Про це повідомляє 04597.com.ua з посиланням на інформацію, отриману від фінансового управління Ірпінської міської ради.

Зазначається, що на сьогодні в навчальні заклади вже вкладено 39 млн грн, а до кінця року сума може збільшитися до 45 мільйонів.

Нагадаємо, 26 вересня депутати Ірпінської міськради проголосували за викуп першого поверху будівлі в Гостомелі, на другому поверсі якої розташована початкова школа №15, що дасть можливість створити там повноцінну школу. За незалежною експертною оцінкою, вартість першого поверху становила майже 5,5 млн грн, проте завдяки зусиллям голови Інвестиційної ради Ірпеня Володимира Карплюка ціну вдалося зменшити на 1,7 млн грн.

Також нагадаємо, що при підготовці до нового навчального року були проведені масштабні ремонти і реконструкції в низці ірпінських закладів освіти. Так, у згаданій школі №15 проводилася заміна покрівлі та сходів.

З початку вересня розпочалися заняття в новому Ірпінському академічному ліцеї. У приміщенні зробили ремонт, збудували туалетні кімнати, придбали меблі та сучасне обладнання.

Як повідомлялося в сюжеті ITV, напередодні нового навчального року повністю утеплили будівлю Ірпінської школи №1, встановили там енергоощадні вікна, а навколо території закладу поставили огорожу. У школі №2 капітально реконструювали їдальню, облаштували вхідну групу шкільної будівлі, замінили вікна в актовій залі, провели утеплення, встановили новий паркан. У школі №17 відбувся капітальний ремонт холу і спортзалу, заміна комунікацій.

Як повідомляв директор Ірпінського ліцею №3 Станіслав Федоров, у ході підготовки до 1 вересня завдяки підтримці міського бюджету в освітньому закладі, зокрема, відремонтували підлогу в усіх коридорах, обладнали нові кабінети інформатики, капітально відремонтували кабінет біології; на черзі – кабінети фізики та хімії. 

Масштабне оновлення перед початком навчального року було здійснено за кошти Ірпінського міського бюджету і в школі №18 у Коцюбинському: там замінили вхідні двері, розширили їдальню, облаштували просторий хол і новий навчальний кабінет, встановили нові вікна в спортивній залі та в класах, закупили обладнання за концепцією Нової української школи.


На фото: оновлений хол Ірпінської школи №17

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300