Перший випадок коронавірусної хвороби виявили в Бучі

81 Original

Перший випадок захворювання на СOVID-19 зафіксовано в місті Буча на Київщині. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці директор Ірпінської центральної міської лікарні Антон Довгопол.

«На жаль, невтішна новина. Зафіксовано ще один випадок захворювання — у жителя м. Буча. Громадянин був направлений сімейним лікарем в багатопрофільний стаціонар Ірпінської ЦМЛ, оглянутий інфекціоністом. Були відпрацьовані алгоритми департаменту охорони здоров’я (облдержадміністрації) і внутрішні інструкції закладу. Передано інформацію центру первинної медико-санітарної допомоги м. Буча. Вирішено питання переводу пацієнта в опорну лікарню м. Біла Церква. Визначено контактних осіб. Проводиться часткова дезінфекція відділення, планується заключна», — зазначив Антон Довгопол.

«На жаль, захворів житель сусідньої Бучі… Варто максимально об‘єднати наші зусилля задля збереженння життів наших жителів!» — прокоментував цю інформацію голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

Нагадаємо, вчора було зафіксовано два нові випадки коронавірусної хвороби в Ірпінському регіоні: захворіли жительки Ірпеня і Ворзеля, які нещодавно повернулися з-за кордону. Як повідомив перший заступник міського голови Олександр Маркушин, хвороба у них протікає в легкій формі, вони перебувають удома на самоізоляції. У будинках, де живуть ці жінки, новостворена спеціальна бригада комунального підприємства «УЖКГ «Ірпінь» провела дезінфекцію.

Уперше коронавірус був діагностований у регіоні 24 березня у вагітної мешканки Ірпеня, яка вже народила дитину й зараз перебуває в Білій Церкві.

Як повідомлялося, зараз відбувається термінова реконструкція розташованого в Бучі інфекційного відділення Ірпінської лікарні. Після завершення робіт відділення, за необхідності, зможе прийняти до 50 пацієнтів. Планується оснастити його 12-ма апаратами штучної вентиляції легенів. Роботи з реконструкції особисто контролюють Володимир Карплюк і Олександр Маркушин.    


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300