Німецькі ЗМІ розповіли про створення в Ірпені добровільної пожежної дружини

74399581 2818322078191506 4894609683312017408 O

Учора німецька радіостанція RTL, a сьогодні – ранкова ляйпцигська народна газета LVZ опублікували матеріали про міжнародний проєкт міст-побратимів Ірпеня і Борни зі створення в Ірпені добровільної пожежної дружини. Про це повідомила радник Ірпінського міського голови з питань міжнародного співробітництва Оксана Сулима.

«Німецькі журналісти повідомляють про успішну попередню участь наших громад у спільних проєктах та про їх підтримку Володимиром Карплюком – екс-міським головою Ірпеня. Розповідають і про початок нашої рекламної кампанії з набору добровольців-вогнеборців та про їх подальше навчання-стажування в ДПРЧ-36 та у добровільній пожежній частині Борни», – розповіла вона.

Оксана Сулима висловила подяку меру м. Борна Сімоне Людтке, «яка завжди підтримує співпрацю наших міст і вірить, що проєкт «Допомога у волонтерстві – спільні перспективи для розвитку добровільної пожежної служби в Україні» ще більше поглибить наше партнерство та зв’язок між нашими містами».

Охочих долучитися до добровільної дружини радник міського голови запросила реєструватися.

Нагадаємо, 18 жовтня в Ірпені розпочався набір кандидатів у добровільну пожежну дружину, основним завданням якої буде організація робіт із запобігання виникненню пожеж та їх гасіння.

Дружина створюється з числа мешканців Ірпеня, здатних за своїми здібностями та станом здоров’я виконувати обов’язки вогнеборців. Претендентам має бути не менше 21 року. Зареєстровані кандидати візьмуть участь у першому ознайомчому семінарі, який проведуть 26 жовтня Ірпінська міськрада, представники ДСНС України та пожежники з Борни. Після проведення відбору для добровільних пожежників буде проведене навчання, організоване у співпраці з ДСНС. Ті добровольці, які після проходження курсів покажуть найкращі результати, матимуть змогу навчатися й стажуватися в пожежній частині Борни.

Як розповідала раніше в. о. Ірпінського міського голови Анастасія Попсуй, проєкт зі створення добровільної пожежної дружини в Ірпені є продовженням минулорічного, в рамках якого рятувальники з Ірпеня та Борни обмінялися візитами, ознайомилися з особливостями систем пожежної безпеки в Німеччині й Україні та провели стажування. Фінансовою основою нового починання є ґрантові кошти від Сервісної служби «Міста в єдиному світі» товариства «Engagement Global» (ФРН). 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300