Ірпінці протестували під Верховною Радою проти несправедливого районування (відео, фото)

109688869 2716909275219603 2089919816910568177 O

Представники Ірпеня сьогодні взяли участь в акції протесту українських громад проти невиправданих рішень при формуванні нових районів і визначенні їхніх адміністративних центрів. Акція відбулася біля Верховної Ради України. Ірпінці закликали парламентарів відмовитися від наміру створити Бучанський район замість Ірпінського.

«Сьогодні Ірпінь, Васильків, Переяслав, Вишгород, Славутич та інші громади з різних областей України об‘єдналися в протесті проти незаконної децентралізації та несправедливого районування! Партія «Батьківщина», партія «Європейська солідарність», партія ОПЗЖ та частина Зе-депутатів заявили, що не будуть голосувати за цей ганебний законопроєкт у такому вигляді. Громади мають бути почуті!» — зазначив на своїй сторінці у фейсбуці в. о. Ірпінського міського голови Андрій Літвинов, який брав участь в акції.

«Сьогодні зібралися громади з Київської області й з усіх областей, які не дозволять проводити децентралізацію через коліно. Не можна робити несправедливої децентралізації! Ми вимагаємо, щоб це робилося тільки у відповідності до закону, до затвердженої методики Кабміну. Нас не треба заганяти в стійло. Треба чути людей, треба чути громади!» — заявив в. о. мера Ірпеня, виступаючи перед парламентом.

https://www.facebook.com/AndriiLitvynov/videos/2716952145215316/

Нагадаємо, на сайті Президента України зареєстрована петиція щодо перегляду внесеного Кабміном на розгляд парламенту проєкту Постанови «Про утворення та ліквідацію районів», який передбачає створення району з центром у Бучі.

Наприкінці травня ц. р. Київська облдержадміністрація несподівано й без обговорення змінила свої пропозиції щодо реформування адміністративно-територіального устрою області, запропонувавши утворити Бучанський район замість Ірпінського, як планувалося раніше. У зв’язку з цим голови низки місцевих рад Приірпіння й нинішнього Києво-Святошинського району у відкритому листі до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та народного депутата від 95-го округу Олександра Горобця закликали не допустити «кулуарного» створення району з центром у Бучі.

Представники громад Київщини з цією ж вимогою пікетували Кабінет Міністрів. На переконання учасників акції, просування ініціативи про надання Бучі статусу райцентру відбувалося непрозоро, всупереч урядовій Методиці формування нових районів та без урахування думки більшості громад, яких це безпосередньо стосується.

Проте уряд затвердив проєкт Постанови про районування областей, який передбачає утворення Бучанського району, та вніс його на розгляд Верховної Ради. Попри численні звернення керівників органів місцевого самоврядування та низки народних депутатів України, парламентський комітет із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування залишив у проєкті Постанови положення про утворення району з центром у Бучі.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Всі новини
300x300