Ірина Коляденко та Ярослав Амосов претендують на звання найпопулярнішого спортсмена року в Україні

Photo 2019 01 28 13 34 25 15978

Спортивні зірки з Ірпеня – борчиня вільного стилю Ірина Коляденко та боєць ММА Ярослав Амосов – увійшли в рейтинг «Топ-100 знакових людей спорту України», серед учасників якого в результаті народного інтернет-голосування буде обрано найпопулярнішого спортсмена 2021 року. Голосування на сайті «Факти» (ICTV) триватиме до 21 листопада.

«До рейтингу потрапили найкращі українські атлети, котрі не раз підіймалися на п’єдестал пошани та змушували радіти власним здобуткам на європейських та світових аренах. Найбільше представників до списку Топ-100 спортсменів України делегували: легка атлетика (14), плавання (9), футбол (9), боротьба (9), біатлон (8), бокс (7), теніс (4) та важка атлетика (4)», – зазначається на сайті.

У рейтингу, зокрема, представлені всесвітньо відомі спортсмени – футболіст Андрій Шевченко, боксери Олександр Усик і Василь Ломаченко, борець Жан Беленюк, тенісистка Еліна Світоліна, шахістки Анна і Марія Музичук та інші, а також п’ять національних збірних із різних видів спорту.

Нагадаємо, Ірина Коляденко – бронзова призерка Олімпійських ігор у Токіо, чемпіонка Європивіце-чемпіонка світу, бронзова призерка світових першостей і чемпіонату Європи, кількаразова чемпіонка України, володарка Кубка України, переможниця і призерка низки всеукраїнських і міжнародних турнірів, майстриня спорту України міжнародного класу.

Після успішного виступу на Олімпіаді влітку цього року Президент України нагородив ірпінчанку орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. У вересні на Алеї зірок у Києві урочисто відкрили іменну зірку Ірини Коляденко. 30 вересня депутати Ірпінської міської ради присвоїли їй звання Почесної громадянки Ірпеня.

Ярослав Амосов – перший український чемпіон американської ліги ММА «Bellator» (однієї з провідних у світі) в напівсередній вазі. Також він – чотириразовий чемпіон світу, чемпіон Євразії, триразовий чемпіон Європи та багаторазовий чемпіон України з бойового самбо, володар Кубка Європи і Кубка України, заслужений майстер спорту України. Крім того, на початку вересня ц. р. Ярослав здобув три золоті медалі та став абсолютним чемпіоном у ваговій категорії 80+ на турнірі з бразильського джиу-джитсу «TMS Ukrainian Championship 2021».

Для того, щоби проголосувати за учасників рейтингу, потрібно авторизуватися на сторінці «Топ-100 знакових людей спорту України» за допомогою свого акаунту у фейсбуці або поштової скриньки. За одного кандидата можна віддати лише один голос, однак дозволено голосувати за інших атлетів.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300