Олександр Маркушин розповів про співпрацю з містами Європи щодо відбудови Ірпеня (відео)

Photoeditorsdk Export (3)

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин розповів в ефірі телеканалу «Еспресо» про співпрацю з містами Європи, спрямовану на отримання допомоги у відбудові Ірпеня. Зокрема, він повідомив про відповідні домовленості з Асоціацією мерів міст Франції та з португальським містом Кашкайш.  

«Ми уклали договір про побратимство з містом Кашкайш (Португалія), і вони вже погодили й виділяють 500 тис. євро на відбудову дитячого садочка. Якщо кошти в цьому місяці до нас надійдуть, ми будемо планувати вже у вересні відкрити садочок. Це великий комунальний дитсадок із басейном», – сказав Маркушин.

«З приводу французьких міст. Ми підписали Меморандум про співпрацю з Асоціацією мерів Франції. За два тижні ми роздамо всім [членам Асоціації] презентації відбудови Ірпеня, і ті, хто зможуть допомогти – а в них уже є таке бажанння – допоможуть нам відбудувати багатоповерхові будинки, а саме відновити покрівлі. Бо якщо ми до осені встигнемо відремонтувати ці покрівлі, ми врятуємо будинки, і їхні мешканці повернуться до нас у місто», – зазначив міський голова.

Він зауважив, що «тим самим ми зменшимо навантаження на наших європейських партнерів у їхній країні, бо вони витрачають на наших переселенців кошти».

Нагадаємо, раніше Олександр Маркушин повідомив про те, що Ірпінська міська влада спільно з Комітетом регіонів Європейського Союзу напрацьовує концепцію допомоги міст і регіонів Європи у відновленні Ірпеня. Виступаючи на пленарній сесії Комітету регіонів ЄС у Брюсселі, Маркушин запропонував реалізувати в Ірпені пілотний проєкт із відбудови українських міст. Також він закликав кожне європейське місто, представлене в Комітеті, допомогти відновити хоча б один із зруйнованих росіянами об’єктів в Ірпені.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння та Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300