Ірпінська міськрада оскаржила у Верховному Суді утворення Бучанського району

Photoeditorsdk Export 2020 05 21t130301.726

Ірпінська міська рада подала до Касаційного адміністративного суду, що входить до складу Верховного Суду, позов щодо визнання протиправною й нечинною постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів», якою передбачено створення району з центром у Бучі. Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі в. о. Ірпінського міського голови Андрій Літвинов.

«Сьогодні подали позов до суду щодо скасування незаконно прийнятого рішення про Бучанський район. Будемо відстоювати волю громад у суді», — зазначив він.

Нагадаємо, про підготовку цього позову Андрій Літвинов повідомляв 17 липня — в день ухвалення постанови парламентом.

Згідно з рішенням Верховної Ради, в Київській області утворено сім районів. Територію Ірпінської громади включено до складу району з центром у Бучі.

Як повідомлялося, наприкінці травня ц. р. Київська облдержадміністрація несподівано й без обговорення змінила свої пропозиції щодо реформування адміністративно-територіального устрою області, запропонувавши утворити Бучанський район замість Ірпінського, як планувалося раніше. У зв’язку з цим голови низки місцевих рад у відкритому листі до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та народного депутата від 95-го округу Олександра Горобця закликали не допустити необгрунтованого створення району з центром у Бучі.

Представники громад Київщини з цією ж вимогою пікетували Кабінет Міністрів. На переконання учасників акції, просування ініціативи про надання Бучі статусу райцентру відбувалося непрозоро, всупереч урядовій Методиці формування нових районів та без урахування думки більшості громад, яких це безпосередньо стосується. Проте уряд затвердив проєкт районування областей, який передбачав утворення Бучанського району, та вніс його на розгляд Верховної Ради. Попри численні звернення керівників органів місцевого самоврядування та низки народних депутатів України, парламентський комітет із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування залишив у проєкті постанови положення про утворення району з центром у Бучі, хоча й зменшив його територію.

Перед голосуванням депутатів за постанову жителі Ірпеня декілька днів брали участь в акції протесту проти несправедливого районування, яка проходила біля парламенту.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300