Реклама

Ірина Коляденко ввійшла в першу десятку світового рейтингу молодих борців

226433

Ірпінчанка Ірина Коляденко посіла 10 сходинку у світовому рейтингу молодих (віком до 25 років) борців і борчинь різних стилів за версією міжнародної федерації United World Wrestling. Про це повідомив сайт UWW.

Як зазначається в публікації, до рейтингу, який складається з 25 осіб, увійшли найяскравіші молоді зірки спорту, що вступають у розквіт своєї кар’єри. Очікується, що саме ця генерація спортсменів найбільше претендуватиме на олімпійські медалі в Парижі у 2024 р.

«За останні кілька років жіноча збірна України з боротьби стрімко піднялася на вершину рейтингу, і Коляденко є однією з головних причин цього, – наголошується на сайті. – Зліт Коляденко почався на міжнародному турнірі в Україні у 2019 році, на якому вона перемогла володарку Кубка світу в особистому заліку й віце-чемпіонку Європи Тетяну Ріжко (Україна). Далі вона посіла друге місце у ваговій категорії 65 кг на турнірі «Poland Open» і на чемпіонаті світу, а потім перейшла до олімпійської ваги 62 кг в рамках підготовки до олімпійському забігу в Токіо».

Зазначається, що Ірина виборола право на участь в Олімпіаді на Європейському ліцензійному турнірі, а після цього здобула перемогу на чемпіонаті Європи, здолавши у фіналі з рахунком 4:1 «легенду жіночої бороби» – чемпіонку світу і Європейських ігор, багаторазову призерку міжнародних першостей та учасницю трьох Олімпіад Маріанну Шаштін із Угорщини.

У UWW відзначають, що найбільш вражаючим був виступ Ірини Коляденко на Олімпійських іграх у Токіо в серпні минулого року, де ірпінчанка виграла в трьох сутичках. Двох суперниць Ірина перемогла на туше, а в поєдинку за бронзову медаль із рахунком 3:1 здолала Анастасію Григорьєву з Латвії – чотириразову чемпіонку Європи, переможницю Європейських ігор і бронзову призерку чемпіонату світу.

Нагадаємо, після успішного виступу Ірини Коляденко на Олімпійських іграх Президент України нагородив спортсменку орденом княгині Ольги ІІІ ступеня, а її тренеру Володимиру Яременку присвоїв почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури та спорту України». На Алеї зірок у Києві урочисто відкрили іменну зірку Ірини Коляденко.

Ірпінська міськрада присвоїла спортсменці звання Почесної громадянки Ірпеня, а Товариство «Відважних» та Інвестиційна група «Molodist» подарували Ірині квартиру в новому житловому комплексі «Burgundia».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама